Terug naar de homepage

Wat is een BKR codering A2, vragen veel mensen zich af. Je hebt bijvoorbeeld je BKR gegevens opgevraagd, en daaruit kwam dat je een BKR codering A2 hebt. Wat is dat precies?

BKR codering

Bij het BKR te Tiel kun je geregistreerd staan als je een lening met BKR neemt. Je staat dan BKR geregistreerd. Dat is helemaal niet erg, ruim 10 miljoen consumenten in Nederland staan BKR geregistreerd. Anders is het als je negatief geregistreerd staat, bijvoorbeeld als je een maandelijkse betaling van je persoonlijke lening veel te laat betaald. Je hebt dan een negatieve BKR codering.

Er bestaan verschillende soorten BKR coderingen. Bij een hypotheek achterstand heb je een HY codering, bij een saneringsregeling heb je een SR codering, bij een herstel heb je de H codering, en er zijn verschillende soorten A coderingen, waaronder dus de BKR A2 codering. De A staat voor achterstand. Als je zou moeten kiezen tussen al deze coderingen, zou de codering H het beste zijn. De schuld is ‘hersteld’. De BKR A2 codering is een van de minst positieve coderingen.

BKR A2

De verschillende soorten A coderingen zijn behalve BKR codering A2 ook A1, A3, A4 en A5. Je kan een BKR codering A2 oplopen bij betalingsachterstanden op alle soorten leningen. Je kan het oplopen bij veel verschillende bedrijven: eigenlijk bij alle BKR deelnemers.

  • BKR A1 is een codering die aangeeft dat er ooit een betalingsachterstand was, maar dat er een aflossingsregeling is getroffen. Deze regeling loopt nog, en de achterstand is dus nog niet volledig ingehaald. Anders zou er BKR codering H staan, de H van herstel.
  • BKR A2 komt het meest voor. Deze codering wil zeggen dat de vordering opeisbaar is gesteld. Degene bij wie je een schuld hebt mag beslag leggen op bijvoorbeeld jouw auto, als dit de waarde van de totale schuld is. Maar ook bijvoorbeeld een TV kan in beslag worden genomen, of sieraden. Als de schuld groot genoeg is, kan zelfs je auto worden meegenomen.
  • BKR A3 is ook een codering. Het staat voor het feit dat er meer dan een bedrag van 250 euro is afgeboekt op de schuld. Dit is niet best.
  • BKR A4 stelt een codering voor waaruit blijkt dat de kredietnemer onbereikbaar is.
  • BKR a5 staat voor een tijdelijke codering. Het houdt in dat er een preventieve betaalregeling is getroffen.


Geld lenen met BKR A2

De BKR A2 codering komt het meest voor, en als je een A2 BKR codering hebt, ben je niet blij. Er kan dan een deurwaarder langskomen. Deze kan jou verplichten om dingen aan hem te geven, zoals sieraden. Ook kan hij verplicht beslag leggen op een deel van je inkomen. Niet alleen is er de last van een deurwaarder, je kan ook lastig nieuw geld lenen. Nu raad ik je sowieso af om geld te lenen als je zo’n A2 codering hebt, maar als je dan toch geld wilt lenen kun je alleen nog maar geld lenen zonder BKR registratie. Je kunt natuurlijk ook een flitslening nemen, maar bij dit soort leningen is de rente erg hoog. Als je al geldproblemen hebt, is het niet verstandig om zo’n soort lening te nemen. Je schuift de schuld dan alleen maar voor je uit.

Terug naar de homepage

Een reactie op “BKR A2”
  1. zeer interessant, bedankt