Terug naar de homepage

Wanneer je over een registratie (lees: codering) bij het BKR beschikt denken de meeste mensen dat het helemaal niet meer mogelijk is om een lening af te kunnen sluiten. Gelukkig is dat in de praktijk echter niet altijd het geval. Er zijn immers voldoende gevallen bekend van mensen die wel over een codering beschikten, maar toch gewoon een lening af hebben kunnen sluiten. Wil jij graag het volgende: BKR registratie en toch geld lenen? Belangrijk is nu vooral dat je er rekening mee houdt dat veel afhangt van de codering waarover je beschikt. Gaat het om een codering H, dan heb je  waarschijnlijk wel nog gewoon de mogelijkheid om geld te gaan lenen. Gaat het om een achterstandscodering, zoals codering A2, dan is dat doorgaans niet het geval.

BKR registratie en toch geld lenen bij een Nederlandse bank

Wanneer je over een BKR registratie of codering beschikt dien je, je in eerste instantie de vraag te stellen of het nog wel mogelijk is om bij een Nederlandse bank een lening af te kunnen sluiten. Wat meteen opgemerkt mag worden, is dat een BKR codering niet meer is dan een advies. Het is geen bevel of iets dergelijks. Een bank beslist op onder andere de BKR codering of het geld aan jou uitleent. Bij achterstandscoderingen hanteren banken vaak een regel. Achterstandscodering betekent dan geen lening. Tenzij je een heel goed verhaal hebt, kun je met een A-codering geen geld lenen. Bij de codering H is dit over het algemeen nog wel mogelijk, al kan de bank je wel om bijkomende financiële waarborgen vragen. Deze waarborgen moeten er voor zorgen dat de bank nagenoeg met zekerheid kan zeggen of je wel of niet in staat zal zijn om de door jou aangevraagde lening ook daadwerkelijk terug te betalen. Bij een hypotheekachterstand kan de bank ook nog wel eens een oogje dichtknijpen. Echter, als er momenteel een achterstand is, dan wordt een lening bijna nooit toegestaan.

BKR registratie en toch geld lenen bij een buitenlandse bank

Helemaal anders is het natuurlijk wanneer je geld wenst te lenen bij een buitenlandse bank. Buitenlandse banken zijn niet bij het BKR aangesloten en kunnen daardoor ook niet een BKR toetsing uitvoeren. Hou er wel rekening mee dat ook buitenlandse banken er absoluut zeker van zullen willen zijn dat je in staat bent om jouw krediet af te kunnen betalen. Vermoeden ze dat, dat niet het geval is, dan zullen ook zij een lening weigeren. Hou er daarnaast ook rekening mee dat het kan voorkomen dat de voorwaarden voor een internationale lening af kunnen wijken van die van een nationale lening.

Een klein bedrag lenen met het mini krediet

Wanneer je snel op zoek bent naar een klein geldbedrag om te lenen kan je er eveneens voor kiezen om een beroep te doen op het mini krediet. Een mini krediet is een kleine lening waarmee je een bedrag kan lenen van zo’n 500 a 1000 euro. Een mini krediet is niet onderworpen aan een toetsing bij het BKR. Je kan met andere woorden gewoon over een BKR codering beschikken zonder dat dit nadelig hoeft te zijn voor het al dan niet toegekend krijgen van een dergelijke mini lening. Hou er wel rekening mee dat een mini lening zich met recht en rede één van de duurste kredietvormen op de markt mag noemen. Er wordt bij het mini krediet, of flitslening, dan wel een zeer lage rente gehanteerd, maar wel zogenaamde behandelkosten. Deze behandelkosten zijn meestal zo’n slordige 20% van het door jou geleende bedrag. Met andere woorden: door middel van een flitslening is BKR registratie en toch geld lenen mogelijk, maar let op dat je niet tegen al te hoge kosten aanloopt.

Terug naar de homepage

Laat een reactie achter