Terug naar de homepage

Een creditcard is vaak heel handig. Een creditcard kun je vaak ook in het buitenland gebruiken. Dat maakt het zo handig, want je kunt er in veel hotels en restaurants in het buitenland mee betalen. Een creditcard aanvragen is met een negatieve BKR registratie helaas lastig. Daarom bestaat er een creditcard zonder BKR toetsing.

Creditcard zonder BKR toetsing

Creditcardmaatschappijen zijn vaak aangesloten bij het BKR, zij zullen dus een BKR toetsing uitvoeren. Als je geen negatieve BKR registratie hebt, kun je via je creditcard elke maand goederen of diensten aanschaffen op rekening van de creditcardmaatschappij. Dit kan ook vaak op internet, of in het buitenland. Aan het eind van elke maand krijg je een overzicht met daarop alles wat je afgelopen maand gekocht hebt. Dit bedrag moet je dan binnen een bepaalde termijn betalen. Als je dat niet kan, wordt het een lening en dan betaal je er rente over. Deze rente is vaak vrij hoog.

Als je wel een negatieve BKR registratie hebt, bestaat er een creditcard zonder BKR toetsing. Zo’n creditcard  is niet moeilijk aan te vragen. Het is tegenwoordig zelfs vrij makkelijk aan te vragen. Als je een geldige legitimatie hebt en over een vast woonadres beschikt, zijn er geen problemen meer voor de aanvraag van een creditcard zonder BKR toetsing.

Creditcard zonder een BKR toetsing vaak goedkoper

Een creditcard zonder BKR toetsing is niet echt een creditcard. Je kunt het beter een debetcard noemen, of een prepaid creditcard. Je stort namelijk van tevoren geld op de prepaid creditcard. Je kan nog wel overal betalen, net als met de normale creditcard, je kunt alleen geen krediet van de creditcardmaatschappij meer nemen. Zo’n debetcard is eigenlijk ook voordeliger aangezien je dus niet de mogelijkheid hebt om krediet te nemen tegen de rente van de creditcardmaatschappij, die zeer hoog is. Zelfs normaal geld lenen zonder BKR toetsing, waar de rentes toch ook vrij hoog zijn, is vaak goedkoper dan krediet nemen op kosten van de creditcardmaatschappij.


Het scheelt dus niet alleen een hoog rentepercentage (die je overigens niet betaalt als je elke maand gewoon netjes de rekening van de voorgaande maand betaalt), het scheelt ook jaarlijkse kosten. Bij een creditcard zonder BKR toetsing zijn de jaarlijkse kosten vaak lager dan de jaarlijkse kosten van een normale creditcard.

Een voordeel van een creditcard zonder BKR toetsing (= prepaid creditcard) is dat je geen negatieve BKR registratie op kan lopen. Bij een normale creditcard kan je nog wel eens vergeten om de kosten van de afgelopen maand niet te betalen. Je loopt zo het risico om een negatieve BKR registratie op te lopen. Bij een prepaid creditcard is dit natuurlijk onmogelijk. Een ander voordeel is dat je zo’n prepaid creditcard zonder problemen kunt aanvragen, er wordt immers geen BKR toetsing gedaan.

Prepaid creditcard eigenlijk geen creditcard

Een prepaid creditcard is eigenlijk geen creditcard. Een creditcard is namelijk het Engelse woord voor kredietkaart. Bij een prepaid creditcard neem je geen krediet, je kunt het daarom geen creditcard noemen. Een creditcard zonder BKR toetsing is dus gewoon een debetcard: een debietkaart. In feite geef jij krediet aan het bedrijf, want tussen het moment dat je het geld erop zet en het moment dat je er aankopen mee doet kan de creditcardmaatschappij jouw geld gebruiken. Een creditcard zonder BRK toetsing is dus eigenlijk geen creditcard, maar een debetcard.

Terug naar de homepage

Een reactie op “Creditcard zonder BKR toetsing”
  1. veel geleerd