Terug naar de homepage

Sommige bedrijven verstrekken krediet zonder BKR toetsing. Het nadeel hiervan is dat het risico groter is, en dus de rente hoger. Er zijn ook bedrijven die bij elke kredietaanvraag het BKR toetsen op de BKR codering van die klant. Dit mogen alleen BKR-aangesloten bedrijven doen: de BKR deelnemers. Je mag ook je eigen BKR codering opvragen. Deze deelnemers zijn bekend.

BKR bedrijven

Op dit moment zijn 239 bedrijven aangesloten bij het BKR. De telecombedrijven zijn sinds 1 januari 2011 niet meer aangesloten bij het BKR. Dit zijn T-mobile, KPN en Vodafone.

Als je bij één van deze 239 bedrijven geld leent, word je geregistreerd bij het BKR. Dit is natuurlijk niet meteen een negatieve BKR registratie. Voor consumenten die nooit geldproblemen hebben is dit ook geen enkel probleem. Je staat in het CKI, dat is het enige. 5 jaar na het aflopen van het leencontract ben je zelfs weer uit het CKI. Geen probleem dus.

BKR banken

Elke bank heeft een bankvergunning nodig om te mogen bestaan. Elk bedrijf met een bankvergunning moet wettelijk verplicht het CKI toetsen bij elke kredietaanvraag.  Ook financieringsmaatschappijen moeten dit doen. Het is maar goed dat banken kijken in het BKR, banken lenen namelijk het meeste geld uit aan mensen in Nederland. Zo blijven de schulden van de Nederlandse huishoudens tenminste een beetje beperkt.

Terug naar de homepage

Een reactie op “Deelnemers BKR”
  1. Ja, waarschijnlijk dus het is