Terug naar de homepage

Soms heb je snel geld nodig. Je moet bijvoorbeeld snel iemand afbetalen, of je wil een impulsaankoop doen maar je loon is nog niet binnen. Je wil dan snel geld lenen. Er bestaan verschillende manieren om snel geld te lenen.

Flitslening

De snelste is de flitslening. Een flitslening is hetzelfde als een minileningflitskrediet, of een spoedlening, en een manier voor snel geld lenen. Je kunt via deze methode even snel geld lenen, en dan heb ik het niet over 10 euro. Je kunt gemakkelijk even snel tot 750 euro lenen, dat is geen probleem bij een flitslening. Het gaat ook inderdaad erg snel, het is vaak binnen het kwartier op je rekening gestort. Het is een manier van snel geld lenen zonder BKR toetsing, want aanbieders van flitsleningen kijken helemaal niet naar jouw BKR codering! Dat komt omdat zo’n lening binnen 31 dagen terugbetaald moet zijn, terwijl een van de voorwaarden voor een lening met BKR is:

  • De kredietnemer moet ten minste 3 maanden over het krediet hebben kunnen beschikken

Dit is bij een flitslening dus niet het geval. Daarom mogen aanbieders van minikredieten niet eens een BKR deelnemer worden. De looptijd van het minikrediet is simpelweg te kort.

Om gebruik te kunnen maken van een flitslening, moet je eerst registreren op de website van een flitslening. Je moet dan je mobiele telefoonnummer invullen en verifieren. Vervolgens kun je door middel van een SMS’je snel geld lenen. Vergeet niet dat je na een maand het geleende geld vaak weer terug moet betalen, tegen bijvoorbeeld een rente van 20%. Ze noemen deze rente vaak niet eens rente, maar ‘behandelkosten’.

‘Behandelkosten’ flitslening

De reden voor deze hoge behandelkosten kan worden verklaard door de korte looptijd. Omdat de looptijd van een flitslening zo kort is, mogen aanbieders van flitsleningen dus geen deelnemer worden van het BKR. Daarom kunnen ze ‘lastige klanten’ niet registreren, maar kunnen ze ook geen klanten toetsen. Omdat ze niet kunnen toetsen bij het BKR, zijn de risico’s ook erg groot. Er kunnen zomaar klanten aankloppen met een BKR A2 codering. Deze klanten maken het geldprobleem voor zichzelf alleen maar groter en zorgen er vaak ook voor dat ze de minilening niet meer terug kunnen betalen. Dat is ook geen goed nieuws voor de aanbieders van flitsleningen, die dan in een keer (maximaal) 750 euro kwijt zijn. Daarom moeten deze hoge behandelkosten wel worden gevraagd, het risico voor deze bedrijven is enorm.

Risico’s flitslening

Niet iedereen met een negatieve BKR registratie heeft BKR codering A2. Er zijn ook mensen met een BKR codering H, wat betekent dat de achterstand hersteld is. Deze mensen willen dan toch geld lenen, maar kunnen dat niet meer aangezien ze een BKR codering hebben. Financiële problemen hebben ze dan weer niet. Zij willen soms toch geld lenen, of zelfs snel geld lenen. Ze moeten ook geld lenen zonder BKR toetsing aangezien ze een BKR codering H hebben. Deze mensen kunnen ook in aanmerking komen voor een flitslening.  Maar een BKR codering H zegt niet dat je geen financiële problemen meer hebt. Het zegt dus ook niet dat je direct een flitslening moet proberen.

Er zijn ook vaak alternatieven. Je kunt proberen om snel geld te lenen van familie of vrienden. Deze kun je een belletje geven, waarna zij het geld soms ook wel snel kunnen overmaken. Een pluspunt is dat je geen belachelijk hoge ‘behandelingskosten’ hoeft te betalen. Verder hoef je het geld vaak niet snel terug te storten. Een minpunt hiervan is dat je familie weet dat je wellicht financiële problemen hebt.

Terug naar de homepage

Je kan geen commentaar geven op dit artikel.