Terug naar de homepage

Geld lenen met BKR codering is lastig, moeilijk en soms overbodig. Dat het lastig en moeilijk is, is makkelijk uit te leggen. Allereerst, het BKR is een stichting die opgericht is om het mensen die eigenlijk niet meer horen te lenen, maar wel graag willen lenen, moeilijk te maken. Als je een achterstand hebt op lening A omdat je niet genoeg inkomen hebt, dan doe je jezelf er natuurlijk geen goed aan om lening B te gebruiken om die achterstand op A in te lopen. Uiteindelijk kom je alleen jezelf tegen, en zijn de financiële problemen een stuk groter dan voordat je lening B aanging. Gelukkig maar kijken banken naar eventuele BKR coderingen. Dat betekent dat banken deze problemen aan zien komen, en daarom de aanvraag voor lening B afwijzen.

Geld lenen met BKR codering

Er zijn een hoop mensen die dan aankloppen bij kredietverstrekkers die geld lenen zonder BKR toetsing. Dit gaat vaak om kleine bedragen, maar toch zijn er een aantal financiële kantoren die ook best €10.000 willen uitlenen zonder BKR toetsing. De rentepercentages zijn bij dit soort bedrijven echter zo hoog, dat het de moeite niet waard is. Daarom proberen veel mensen dit niet, en wachten zij totdat de BKR codering is verdwenen.


Dit gebeurt vijf jaar nadat je de lening waarvoor je een negatieve BKR registratie hebt gekregen, helemaal afgelost is. Voor sommige mensen is zo’n BKR codering dan terecht. Deze mensen hebben al lichte financiële problemen, en hebben deze BKR codering niet voor niets gekregen. Een nieuwe lening aangaan is in dat geval onverantwoord, en tegen acceptabele rentepercentages ook onmogelijk.

Plotseling een BKR codering!

Er zijn echter ook mensen die een BKR codering hebben gekregen, maar waar dit een beetje misplaatst is. En anders was het krijgen ervan wel volgens de regels, financiële problemen staat niet in hun woordenboek. Vanwege een verhuizing, een scheiding of een ander privé probleem, kan je zomaar vergeten om je lening(en) af te lossen. De aankondigingsbrief is in alle drukte op een verkeerd stapeltje terechtgekomen, en voordat je er zelf erg in hebt heb je een BKR codering. Een lening of zelfs een hypotheek krijgen is dan op jouw naam niet meer mogelijk. De BKR codering is in dit geval niet gepast. De BKR codering kan dan wel juist en volgens de regels verkregen zijn, het is niet de juiste manier om financiële problemen tegen te gaan. Het lijkt bijna op pesten. Geld lenen met BKR codering is voor deze mensen eerder mogelijk, maar alsnog zijn de rentepercentages torenhoog.

Wat is een BKR codering

Consumenten hebben, als de achterstand eenmaal is opgelopen, trouwens geen achterstandscodering (BKR codering A) meer, maar een herstelcodering (BKR codering H). Een BKR codering is alleen mogelijk bij een achterstandscodering. Toch kan dit voor de bank een reden zijn om een kredietaanvraag af te wijzen. Er zijn natuurlijk ook banken die geen verhoogd risico zien als ze uw inkomensgeschiedenis en financiële uitgavenpatroon onder de loep hebben genomen. Dan krijg je toch een lening, ondanks je negatieve BKR registratie.

Oneens met de BKR codering

Dit soort mensen kunnen aan degene die de BKR codering heeft geregistreerd, een verzoek doen om de BKR codering te verwijderen. Doen ze dit niet, dan kunnen ze een beroep doen op de geschillencommissie BKR. Dit kost €22,50, tenzij je gelijk hebt. Dan krijg je het bedrag terug. Je kan het altijd aanvragen, maar je hebt alleen kans op succes als de BKR registratie verkeerd is geregistreerd. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als je geen waarschuwing vooraf hebt gekregen, of als je minder dan drie maanden de beschikking had over je krediet.

Terug naar de homepage

Laat een reactie achter