Terug naar de homepage

Iedereen weet wel wat geld lenen is. Tegen vergoeding van een rente krijg je geld van iemand of van een bedrijf. Dat geld moet je maandelijks of na een afgesproken periode weer terugbetalen.  Niet veel mensen weten dat je bij het te laat terugbetalen van deze maandelijkse bedragen een BKR registratie kan oplopen. Daarom zijn sommige mensen een beetje huiverig wat betreft geld lenen met BKR. En dat terwijl geld met BKR zeker geen besmetting is, integendeel: het BKR systeem is bedoeld om consumenten tegen zichzelf te beschermen.

BKR registratie

Een BKR registratie kan je dus oplopen door meerdere malen te laat of zelfs niet je maandelijkse bedragen te betalen bij een lening. Als je elke maand netjes je rekeningen betaalt hoef je je geen zorgen te maken over een BKR notering. Als je wel zo’n BKR codering hebt, moet de te laat betaalde rekening wel afgesloten zijn bij een bank of een ander bedrijf dat is aangesloten bij het BKR. Het bedrijf registreert dan een BKR codering achter jouw naam. Andere BKR-aangesloten bedrijven kunnen vervolgens zien dat jij niet heel betrouwbaar bent. Ze zullen jou minder snel krediet verstrekken. Dit is de reden dat mensen wat terughoudend zijn als het gaat om geld lenen met BKR.

Geld lenen met BKR

Geld lenen met BKR kan op twee manieren worden opgevat. De eerste manier gaat over het lenen van geld terwijl je zo’n negatieve BKR registratie hebt. Je hebt dan een BKR codering, je leent geld met BKR. Met andere woorden: je leent geld terwijl je ooit een negatieve BKR registratie hebt opgelopen. Dit kan je bijna nooit doen bij BKR-aangesloten bedrijven, je zult geld moeten lenen zonder BKR toetsing. Daarover straks meer. Geld lenen met BKR kan ook opgevat worden als geld dat je leent, waarbij je BKR registratie wordt getoetst. Je wordt dan ook geregistreerd, je leent dus geld bij een BKR-aangesloten bedrijf.


Bij de eerste versie van geld lenen met BKR moet je dus op zoek gaan naar manieren om geld te lenen zonder BKR toetsing. Een krediet afsluiten bij bedrijven die deze vorm van lenen aanbieden moet je alleen doen als het noodzakelijk is: als je dus een BKR notering hebt.  De rentes zijn namelijk een stuk hoger dan bij leningen waarbij wel getoetst wordt bij het BKR. De risico’s voor bedrijven die geld lenen zonder BKR registratie aanbieden zijn namelijk een stuk hoger. Het kan namelijk gebeuren dat je het geld van de lening niet meer terug kan betalen, en dan maakt dat betreffende bedrijf minder winst.  Geld lenen met BKR registratie (dit is dus lenen van geld als je een BKR registratie hebt) kost daarom maandelijks vaak een stuk meer. Je hoeft niet geld te lenen bij een bedrijf. Je kunt ook geld lenen van particulieren, of bij familie of vrienden aankloppen.

Geld lening met BKR

Bij de tweede versie van geld lenen met BKR kan je een BKR registratie oplopen. Als je een lening neemt bij een BKR-aangesloten bedrijf word je sowieso geregistreerd. Je wordt alleen niet direct negatief geregistreerd. Dat is een groot verschil. Wel word je natuurlijk negatief geregistreerd als je je niet aan je maandelijkse verplichtingen voldoet. Als je zo’n negatieve BKR registratie oploopt kan je problemen krijgen bij leningaanvragen in de toekomst. Maar alleen bij een geld lening met BKR. Je kan dan natuurlijk nog steeds lenen zonder BKR toetsing. Als je voor een geld lening met BKR kiest loop je dus sowieso een BKR registratie op. Waarschijnlijk geen negatieve BKR registratie, maar je staat wel bij het BKR geregistreerd. Een BKR registratie blijft 5 jaar staan.

Terug naar de homepage

Een reactie op “Geld lenen met BKR”
  1. Lees het hele blog, pretty good