Terug naar de homepage

Veel mensen die geld willen lenen, hebben een BKR registratie. Ze willen graag geld lenen zonder BKR registratie, dit is geld waarbij de kredietgever (dit is degene die het geld uitleent) geen BKR toetsing doet. Ondanks het feit dat je veel meer rente betaalt, is geld lenen zonder BKR codering een populaire manier van geld lenen. Geen BKR aangesloten bedrijf wil namelijk geld uitlenen aan consumenten met een negatieve BKR registratie, de consumenten met een BKR codering hebben dus niet veel keus bij leningen. Een BKR registratie krijg je als je je niet aan je betalingsverplichtingen voldoet. En als je eenmaal zo’n BKR codering hebt, wordt het je vijf jaar na het afsluiten van die lening weer mogelijk gemaakt om weer geld te lenen.

Geld lenen zonder BKR codering

Geld lenen zonder BKR codering is eigenlijk een foutieve benaming. Mensen zoeken vaak naar leningen waar geen BKR toetsing aan te pas komt. De mensen die dit soort leningen zoeken hebben allemaal een BKR codering. Het is dus eigenlijk geld lenen, maar dan met een BKR codering. Er zijn een aantal bedrijven die geld zonder BKR toetsing aanbieden, maar dit zijn vaak leningen met zeer hoge rentes. Als je weet waar het BKR voor is opgericht, kun je maar beter niet proberen om geld te lenen zonder BKR toetsing. Tenzij je natuurlijk heel hard geld nodig hebt. Dan kan geld lenen zonder BKR toetsing ineens een goede oplossing zijn.

BKR

Het BKR is in het kort opgericht om consumenten tegen zichzelf te beschermen. Iemand die al veel schulden heeft, en dus niet aan zijn betalingsproblemen kan voldoen, hoort niet een nieuwe auto te kunnen kopen. Daarom zijn veel bedrijven aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie, afgekort het BKR. Zij kunnen dan zien welke personen er niet aan de betalingen voldoen. Daarom worden mensen die bij BKR-aangesloten bedrijven geld willen lenen, eerst getoetst bij het BKR op een eventuele BKR codering. Zo’n codering geeft de mate van betalingsproblemen aan. Iemand met een BKR codering A is doorgaans niet echt betrouwbaar. Als je een BKR codering A hebt, zul je dan ook geen leningen kunnen krijgen. Toch willen mensen met zo’n soort BKR codering vaak geld lenen. Geen BKR codering? Dan is er geen probleem. Je bewijst dan dat je geen geldproblemen hebt.

Flitsleningen

Veel mensen die geld willen lenen zonder BKR codering, zoeken het geld bij aanbieders van flitsleningen. Dit zijn geldaanbieders die bedragen zoals €500 aanbieden. Je kunt dan vaak maximaal een maand over het geld beschikken. Je leent bijvoorbeeld €500, hiervan krijg je €400 op je rekening gestort. Vervolgens moet je na een maand €505 euro terugbetalen, de echte rente is dan rond de 20%. Deze kosten worden dan niet gespecificeerd als ‘rente’, maar als ‘behandelkosten’. Tenzij je op de een of andere manier echt snel geld nodig hebt, is dit niet een slimme manier om geld te lenen.

Vormen van geld lenen zonder BKR

Je hebt bij geld lenen zonder BKR codering niet alleen de keuze tussen de verschillende aanbieders van flitsleningen. Je kunt ook kiezen voor particulier geld lenen. Er zijn websites op internet die particulier geld lenen aanbieden. Dit zijn normale mensen zoals wij die wel geld willen uitlenen aan mensen die in geldnood zitten. Bedenk wel dat er vaak een aantal rotte appels tussen zitten. Deze mensen willen zichzelf liever verrijken dan jou uit de problemen helpen. Dan kom je alleen maar dieper in de problemen.

Er zijn verschillende manieren om aan geld te komen als je een negatieve BKR registratie hebt, maar alsnog blijft geld lenen zonder BKR codering is lastig. Je kunt natuurlijk wel proberen om te lenen bij vrienden en familie. Het beste is toch wel om te wachten tot je uit de problemen bent, en om te wachten tot je een lening met BKR kan nemen. Want die zijn natuurlijk uiteindelijk toch het goedkoopst.

Terug naar de homepage

Je kan geen commentaar geven op dit artikel.