Terug naar de homepage

De meeste geldverstrekkers accepteren alleen kredietaanvragen van mensen die een ongeschonden betalingsverleden hebben bij het Bureau Krediet Registratie. Dit zijn de zogenoemde BKR-deelnemers; bedrijven die mogen toetsen in het Centraal Krediet Informatiesysteem van het BKR. Wanneer je een lening wil afsluiten zonder BKR-toetsing omdat je een negatieve BKR registratie hebt, zul je op zoek moeten naar een kredietverstrekker die niet automatisch je gegevens opvraagt in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI). De BKR-registratie is in het leven geroepen om zekerheid te bieden voor de geldverstrekker. Toch zijn er aanbieders die geen gebruik maken van het CKI en dus niet kijken naar het betalingsverleden van een klant. Dit zijn de geldverstrekkers zonder BKR toetsing. Zij kunnen verschillende motieven hebben om geen BKR te toetsen. We proberen deze motieven hieronder toe te lichten.

Hoge rente

Geld lenen zonder dat je getoetst wordt bij het BKR is bij sommige aanbieders dus goed mogelijk. Gevolg is wel dat je vaak hoge rentes dient te betalen over je lening. Op die manier probeert de geldverstrekker het risico dat je de lening niet terug kan betalen op te vangen. De BKR-toetsing is er immers om de kredietverstrekker te beschermen tegen aanvragers die nalatig zijn in het terug betalen van kredieten. De rente bij een geldverstrekker zonder BKR-toetsing kan makkelijk 2 á 3 procent hoger zijn dan bij een aanbieder die wel gebruik maakt van het Centraal Krediet Informatiesysteem. Bedenk dus altijd bij het afsluiten van een lening zonder BKR-toetsing dat je uiteindelijk meer gaat betalen. Daarom is het voor sommige mensen beter om even te wachten met het afsluiten van de lening. Een negatieve BKR registratie wordt vijf jaar na het succesvol afsluiten van de lening verwijderd. Als je dus nog een half jaar moet wachten, is het niet slim om een lening af te sluiten bij een van de geldverstrekkers zonder BKR toetsing.

Hoge verkoopcijfers

Een ander motief om geen gebruik te maken van de BKR-toetsing is het aantal verkopen van een kredietverstrekker. Er zijn geldverstrekkers die zoveel mogelijk producten willen verkopen, ongeacht het risico dat leningen niet volledig terug betaald kunnen worden. Dit is een vaak geziene strategie bij beginnende aanbieders van leningen en kredieten. In de eerste jaren probeert een geldverstrekker zoveel mogelijk producten te verkopen om een goede start te maken op de markt. Vrijwel altijd wordt de lening netjes terug betaald en de enkele keer dat dit niet gebeurd wordt op de koop toegenomen. Na een aantal beginjaren kan de kredietverstrekker vervolgens besluiten om voortaan wel bij het BKR te toetsen.

Toch wel een BKR-toetsing?

Het merendeel van de geldverstrekkers maakt wel gebruik van de BKR-toetsing. Ten eerste om zelf veiligheid in te bouwen. Het kan altijd gebeuren dat een aanvrager niet meer aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen. Ook kan het voorkomen dat een aanvrager al meerdere kredieten heeft lopen waardoor het niet verstandig is om een nieuw krediet uit te keren. Daarnaast is de BKR-toetsing een stukje zelfbescherming voor leners. Op het moment dat uit het CKI blijkt dat een klant in het verleden heeft laten zien niet goed met het afbetalen van kredieten en leningen om te kunnen gaan, kan een kredietverstrekker weigeren om een lening te geven. Zo kan een aanvrager tegen zichzelf in bescherming worden genomen om torenhoge schulden, en uiteindelijk misschien zelfs schuldsanering, te voorkomen.

Lijstje met geldverstrekkers zonder BKR toetsing:

Hieronder plaats ik een lijstje met geldverstrekkers zonder BKR toetsing. Dit zijn dus bedrijven die kredieten accepteren zonder BKR toetsing. Reken er maar op dat je nergens terecht kunt als je zwaar in de problemen zit, of in de schuldsanering of iets dergelijks. Dit is alleen voor mensen die per ongeluk een BKR codering hebben, maar verder nog financieel gezond zijn. Wij hebben geen banden met de volgende bedrijven, wij garanderen ook niet dat u de lening hier krijgt. Het is slechts een link, niets meer en niets minder. We weten niet eens of de onderstaande websites betrouwbaar zijn. Kortom: wij zijn niet aansprakelijk voor het handelen van deze websites!

http://www.geenleningdoorbkr.com/

Geld lenen zonder BKR toetsing

http://www.directgeldlenenbkr.nl/offerte.html

http://www.vergelijkleningen.nl/formulier.php

Verder kun je ook naar de schuldhulp van je gemeente gaan. Zij kunnen vaak verschillende schulden in een lening omzetten. Als je het echt niet meer weet, kun je ook particulier geld lenen.

Terug naar de homepage

Een reactie op “Geldverstrekkers zonder BKR toetsing”
  1. php opdrachten op October 12th, 2011 om 01:29

    Goed dat je dit geplaatst hebt!. Heb het gelijk doorgestuurd naar een collega, hij was hiernaar opzoek! Mooie site trouwens!

Laat een reactie achter