Terug naar de homepage

Kredietverstrekkers zonder BKR zouden in deze tijden met het internet gemakkelijk te vinden moeten zijn. Helaas is dat niet waar. De overheid beperkt het lenen zonder BKR tegenwoordig steeds meer, het lijkt wel of kredietverstrekkers zonder BKR verboden zijn. Dit is gelukkig niet helemaal zo, maar wij ontkennen niet dat het lastig is om kredietverstrekkers zonder BKR toetsing te vinden. Na het lezen van dit artikel wordt je hopelijk wat meer duidelijk over hoe dit precies in zijn werk gaat.

Kredietverstrekkers zonder BKR toetsing

Kredietverstrekkers zonder BKR, daar zoeken we dus naar. Om maar direct met de deur in huis te vallen, mocht je zo’n dergelijk kredietverstrekkend bureau hebben gevonden, kijk niet raar op als de rentes die ze vragen erg hoog zijn. En dan bedoelen we ook echt hoog. Waarom? Om dit te begrijpen moeten we het eerst eens hebben over banken. De rentes van banken zijn relatief laag. Dit kan zo, omdat het overgrote deel van de mensen die geld leent bij een bank, het geld terug kunnen betalen. Banken weren de consumenten die het geld niet terugbetalen door middel van een BKR toetsing. Zo’n BKR toetsing beperkt voor de bank het risico op wanbetaling. Dergelijke bureau’s die zonder BKR toetsing geld uitlenen, hebben niet zo’n BKR toetsing. Zij voeren deze BKR check niet uit, waardoor ze ook een zeker publiek trekken. Een bepaalde groep consumenten komt daarom bij hen lenen, en dat is een groep die eerdere leningen terugbetaald met geleend geld. Deze groep consumenten heeft dus financiële problemen, en heeft hierdoor een negatieve BKR registratie opgelopen. Bij banken kunnen ze niet lenen, bij zulke bureau’s zonder BKR toetsing wel.

Bedenk: waarom wil ik geld lenen?

De consumenten met negatieve BKR registratie maar zonder echte financiële problemen zijn hiervan de dupe. Zij worden door banken gezien als wanbetalers, en moeten zich tot deze bureau’s richten, en daardoor moeten zij belachelijk hoge rentes betalen. Ga daarom alleen maar lenen zonder BKR toetsing bij zo’n kredietverstrekker zonder BKR toetsing, als het echt niet anders kan. Bedenk ook: waarom wil ik geld lenen? Is het niet verstandiger om een aantal jaar te wachten totdat de BKR notering is verdwenen? Zo kom ik niet in de problemen doordat ik het geld niet kan terugbetalen. Het is vaak goedkoper, waardoor je op de lange termijn meer geld over hebt voor leuke dingen! Toch niet overtuigd? Bekijk dan deze pagina met geldverstrekkers zonder BKR toetsing voor een klein overzichtje van wat er online te vinden is.

Terug naar de homepage

Laat een reactie achter