Een laptop is iets wat we vandaag de dag eigenlijk allemaal wel nodig hebben. Niet alleen ondernemers of mensen die gewoon thuis een beetje willen internetten hebben nood aan een laptop, maar ook bijvoorbeeld studenten dienen steeds vaker verplicht in het bezit te zijn van een laptop. Daar hebben we natuurlijk niets op tegen, maar wat wanneer u helemaal niet de financiƫle mogelijkheden heeft om zomaar even een laptop aan te kopen? In dat geval kunt u er voor kiezen om een laptop op afbetaling te nemen.

Laptop op afbetaling – wat kost het?

De vraag die we ons in eerste instantie moeten stellen is hoeveel de laptop die u wenst aan te kopen precies kost. Het spreekt bijvoorbeeld voor zich dat er een groot verschil bestaat tussen het kopen op afbetaling van een laptop van 500 euro en een laptop van 1000 euro of meer. Zeker wanneer u over een BKR codering beschikt en met andere woorden uw laptop op afbetaling aan wilt gaan zult u toch rekening moeten houden met de kostprijs van de laptop. Wanneer de laptop minder dan 500 euro kost kunt u deze immers overal op afbetaling nemen. In dit geval wordt er immers nooit een BKR toetsing uitgevoerd. Het wordt pas een ander verhaal wanneer de kostprijs van de laptop boven de 500 euro gelegen is.

Wat wanneer mijn laptop meer dan 500 euro kost?

In het geval uw laptop minder kost dan 500 euro dient u dus niet stil te blijven staan bij een eventuele BKR codering, maar bij een laptop die duurder is dan 500 euro wordt dat meteen een heel ander verhaal. Dan moet u wanneer u over een BKR codering beschikt immers op zoek gaan naar een bedrijf die dergelijke aankopen op afbetalingen aanbiedt, maar niet is aangesloten bij het BKR. Een bedrijf dat wel bij het BKR is aangesloten zal bij een koop op afbetaling van meer dan 500 euro immers altijd een toetsing uitvoeren bij het BKR. Wanneer u dan over een BKR codering beschikt is de kans groot dat u, uw laptop op afbetaling zult kunnen vergeten. Een laptop op afbetaling zonder BKR die meer kost dan 500 euro zal in dat opzicht dan ook enkel en alleen mogelijk zijn bij een bedrijf dat niet bij het BKR is aangesloten.

Laptop op afbetaling zonder BKR

Het aankopen van een laptop op afbetaling zonder BKR is zeker en vast mogelijk al zult u rekening moeten houden met het aankoopbedrag van de laptop in kwestie. Iets kopen op afbetaling is een manier van geld lenen. Geld lenen met BKR kan dan dus. Hou er ook rekening mee dat het aankoopbedrag nog verder omhoog zal gaan wanneer u beslist om hem op afbetaling te nemen. Het is met andere woorden niet omdat een laptop 400 euro kost dat hij op afbetaling dezelfde prijs behoudt, in tegendeel zelfs. Wanneer uw laptop meer dan 500 euro kost wil dat in principe altijd zeggen dat een bedrijf dat is aangesloten bij het BKR ook meteen een BKR toetsing uit zal voeren, tenzij u de looptijd van de afbetaling beperkt houdt. Officieel is deze termijn vastgesteld op 3 maanden. Ook al kost de laptop met andere woorden meer dan 500 euro, dan nog is het mogelijk om deze zonder BKR toetsing af te betalen wanneer u er minder dan 3 maanden over doet.

Laat een reactie achter