Terug naar de homepage

Voor heel veel mensen is het niet meer zo voor de hand liggend om rond te komen met hun inkomen. Steeds vaker wordt men dan ook geconfronteerd met schulden waar niet meteen een uitweg voor  gevonden kan worden. Het gevolg is dat er je bij het zogenaamde BKR een codering toegekend zal worden welke het leven op financieel vlak (op korte termijn) nog iets lastiger kan maken. Het is immers zo dat een codering bij het BKR er voor zorgt dat het verkrijgen van een lening een stuk lastiger wordt. In bepaalde extreme gevallen zorgt een codering er zelfs voor dat een lening automatisch door de bank wordt geweigerd. Steeds vaker wordt er omwille van deze reden op zoek gegaan naar mogelijkheden om een lening af te sluiten zonder BKR toetsing. We vertellen in dit artikel meer over een lening zonder BKR toetsing.

Wat is een BKR toetsing?

Een BKR toetsing is een toetsing die door een Nederlandse bank of door een ander BKR-aangesloten bedrijf uitgevoerd wordt bij het “Bureau Krediet Registratie” om na te gaan wat de leenhistorie is van de potentiële kredietnemer. Door die toetsing krijgt de bank echter niet alleen een inzicht in de leenhistorie van de potentiële kredietnemer, maar ook in de financiële situatie. Wanneer de aanvrager van het krediet bijvoorbeeld een openstaande schuld heeft welke niet afgelost raakt kan daarvoor een codering toegekend zijn. Die codering kan door de bank worden aanzien als een bedreiging voor de lening en dat kan er voor zorgen dat een lening sneller wordt geweigerd of er bijvoorbeeld bijkomende financiële waarborgen worden gevraagd. Het is omwille van deze reden dan ook absoluut noodzakelijk om een codering bij het BKR te proberen vermijden. Wanneer je er toch ooit mee te maken krijgt is het vooral een kwestie om de codering zo snel mogelijk terug kwijt te raken. Het wordt anders lastig om leningen te krijgen. Je zult dan op zoek moeten gaan naar een lening zonder BKR toetsing.

Lening zonder BKR toetsing

Een lening zonder BKR toetsing kan worden opgedeeld in twee mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is een klein geldbedrag lenen zonder BKR toetsing. Dit zijn soms leningen waarbij wettelijk gezien niet eens BKR toetsing kan worden gedaan, omdat een BKR toetsing maar mag worden uitgevoerd bij de aanvraag voor een lening van meer dan €500.


De andere mogelijkheid voor een lening zonder BKR toetsing is een groot geldbedrag lenen zonder BKR toetsing. In dit geval zul je verder moeten kijken dan gemakkelijke minikredieten. Je kunt in het algemeen voor drie andere opties kiezen. In de laatste alinea van dit artikel vertellen wij meer over een groot geldbedrag lenen zonder BKR toetsing.

Klein geldbedrag lenen zonder BKR toetsing

Wanneer je echter wel over een codering bij het BKR beschikt zult je op zoek willen gaan naar een mogelijkheid om geld te lenen zonder BKR toetsing. Je bent op zoek naar een lening zonder BKR toetsing. In dat geval hebben we, op voorwaarde dat het om een klein bedrag gaat, goed nieuws voor jou! Door middel van het zogenaamde mini krediet is het bijvoorbeeld mogelijk om een kleine lening aan te gaan zonder toetsing bij het BKR. Tot een bepaald geldbedrag (tot €500) is een lening immers vrijgesteld van een toetsing. Het enige probleem welke het mini krediet met zich meebrengt is de hoge kosten die er op worden aangerekend. De kost wordt bij een mini krediet dan ook niet in rekening gebracht als interest, maar als instapkost. In de meeste gevallen dien je er rekening mee te houden dat er een kost aan het mini krediet verbonden is van zo’n slordige 20% op het geleende bedrag. Verder heeft een minikrediet, of flitslening, vaak een looptijd van maximaal een maand. Het is dus niet de oplossing voor de geldproblemen op lange termijn! Het is en blijft echter alles bij elkaar gezien wel een mooie mogelijkheid om een klein geldbedrag te lenen zonder BKR toetsing.

Groot geldbedrag lenen zonder BKR toetsing

Helemaal anders wordt het natuurlijk wanneer je een groot bedrag wenst te lenen zonder BKR toetsing. Hoe dan ook zult je dit met een negatieve codering bij het BKR bij Nederlandse banken kunnen vergeten. Je kunt dan drie dingen doen. Of je kiest ervoor om nog even te sparen. Zo ontwijk je dus een lening. Dit is financieel gezien een verstandige beslissing, je hebt immers niet voor niets een BKR codering. De andere twee dingen die je kunt doen is kiezen voor een lening zonder BKR toetsing. Je kunt er ook voor kiezen om geld te gaan lenen bij een buitenlandse bank of je kiest er voor om een beroep te doen op zogenaamde financiële kantoren. Dergelijke financiële kantoren doen geen toetsing bij het BKR, maar zullen er als vanzelfsprekend wel zeker van willen zijn dat je in staat bent om je financiële verplichtingen tegenover de bank na te komen. Is dat niet het geval, dan zullen ook zij een eventuele lening gewoon weigeren. Het is een lening zonder BKR toetsing, maar het blijft een lening! Hetzelfde geldt ook voor een lening die je bij een buitenlandse bank probeert af te sluiten. Het is immers niet dat, omdat er geen toetsing bij het BKR wordt uitgevoerd, er geen controle wordt gedaan naar jouw financiële situatie!

Terug naar de homepage

Je kan geen commentaar geven op dit artikel.