Het Bureau Krediet Registratie, afgekort het BKR zal bij veel mensen al dan niet gewild bekend in de oren klinken. Het BKR is de laatste jaren uitgegroeid tot de schrik van heel wat inwoners van Nederland omdat het toegekend krijgen van een codering aardig wat problemen met zich mee kan brengen. Vooral mensen die er aan denken om een lening af te sluiten zullen heel wat moeite hebben om dit rond te krijgen wanneer ze beschikken over een BKR codering. Geld lenen met een BKR codering is dus reeds moeilijk, maar wat wanneer u snel over extra geld dient te beschikken? Snel over geld moeten beschikken met een BKR codering maakt het allemaal natuurlijk nog veel moeilijker, al moet hierbij wel een kanttekening gemaakt worden. Het is immers vooral het bedrag dat u wenst te lenen dat bepalend is voor de moeilijkheidsgraad wat betreft het toegekend krijgen van de lening. We vertellen er u in dit artikel graag meer over.

Met spoed weinig geld lenen zonder BKR toetsing

Laat ons eerst even de mogelijkheden bekijken om weinig geld te lenen zonder BKR toetsing. Wanneer u op zoek bent naar weinig geld om te lenen is het immers goed om te weten dat hier wel mogelijkheden voor bestaan. Het bekendste voorbeeld is de zogenaamde mini lening. Een mini lening is een lening die door iedereen kan worden afgesloten tot een (standaard)bedrag van 500 euro. Er zijn echter ook kredietverstrekkers van mini kredieten die er voor kiezen om het te lenen bedrag op te trekken tot het absolute maximum, zijnde 1000 euro. Het mooie aan het aanvragen van een mini krediet is dat er nooit een BKR toetsing uitgevoerd zal worden. Met andere woorden, ook mensen die over een codering beschikken hoeven zich eigenlijk helemaal geen zorgen te maken. Let wel, u dient er altijd rekening mee te houden dat een mini krediet binnen de 30 dagen terugbetaald moet zijn en dat inclusief de opstartkost van de financiering.

Met spoed veel geld lenen zonder BKR toetsing

Wat volgt zijn natuurlijk de mensen die aan een klein bedrag van amper 500 à 1000 niet genoeg hebben. Deze mensen moeten al snel gaan kijken naar een kredietvorm die het mogelijk maakt om met spoed grote bedragen zonder BKR toetsing te lenen. We kunnen u nu al zeggen dat, dat alles behalve eenvoudig is. Alle Nederlandse banken zijn immers verplicht om bij het verstrekker van een lening van meer dan 1000 euro een BKR toetsing uit te voeren. Indien dan wordt vastgesteld dat u over een bepaalde codering beschikt is de kans bijzonder groot dat u de lening op uw buik kunt schrijven. Het enige wat u dan nog kunt doen is een beroep doen op een financiële instelling die niet bij het BKR is aangesloten. Alleen zult u daar rekening moeten houden met hoge kosten en zal men ook bij dergelijke financiële instellingen altijd een controle uitvoeren naar uw financiële situatie. Zoals u ziet is een groot bedrag lenen zonder BKR toetsing alles behalve een eenvoudige opdracht.

Je kan geen commentaar geven op dit artikel.