Terug naar de homepage

Ken jij ook dat moment dat je er bij het pinnen achterkomt dat je geen geld meer hebt? Je hebt dan een financieel dieptepuntje, een saldodipje. Maar als de maand pas op de helft is, heb je toch nog geld nodig? Je kunt er nu voor kiezen om geld te lenen. Je kunt het bij een Nederlandse bank proberen, maar ook bij andere kredietverstrekkers. Maar wat nou als je snel geld nodig hebt? En je hebt ook een negatieve BKR registratie? Bij een bank lenen gaat dan niet lukken. Als je dan ook nog eens niet zoveel geld hoeft te lenen, is een minilening zonder BKR toetsing iets voor jou!

Minilening zonder BKR

Een minilening is hetzelfde als een flitskrediet. Het is een kleine lening, dat wil zeggen dat het geleende geld vaak niet meer is dan €100 tot €750. Als je spreekt over een normale lening, dan heb je het toch al gauw over duizenden euro’s. Dit is dus niet het geval bij een minilening, want dan is zowel het leenbedrag als de leenperiode kleiner. De leenperiode is namelijk zo’n 15 tot 31 dagen, afhankelijk van welk pakket je kiest. Hierdoor mogen aanbieders van een minikrediet zonder BKR toetsing wettelijk gezien niet eens meedoen met het BKR. De looptijd van de lening is hiervoor te kort. Er wordt niet voldaan aan een van de drie BKR-voorwaarden: de kredietnemer moet minimaal 3 maanden over het krediet kunnen beschikken.

Minilening zonder tussenkomst van een BKR toetsing

Een minilening zonder BKR toetsing is zeker een vorm van snel geld lenen. Het is ook nog eens zonder BKR toetsing, dus in dat opzicht kan het zeker een goede keus zijn. Zelfs met de zwaarste negatieve BKR codering, Je kan een minilening vaak via het internet aanvragen, dus een lastig gesprek op een bureau ergens in Amsterdam is er niet bij. Wel kun je hoge rentepercentages verwachten. Deze rentepercentages zijn vaak niet aangegeven als ‘rente’, maar als ‘behandelkosten’. Je betaalt deze rente direct aan het begin. Stel je voor dat je voor een lening kiest van €500, dan ontvang je vaak slechts €400. Je moet aan het einde van de maand wel €500 terugbetalen. Een minilening is dus zeker niet geschikt om een andere lening van te betalen. Kijk goed naar deze rentepercentages om niet dieper in de problemen te komen.

Hoe werkt een flitslening zonder BKR?

Je moet over een kopie van een geldig identiteitsbewijs beschikken, en een bankafschrift of salarisstrookje. Als je deze hebt opgestuurd, kun je bijna direct het geld op je rekening zien verschijnen. Wel moeten ze bij de minikrediet zonder BKR aanbieder nog even de gegevens controleren. Dit doen ze natuurlijk niet bij het BKR, ze kijken of je wel bestaat, en of je wel de persoon bent. Dit controleren is meestal binnen een werkdag gedaan. Hierna kun je al direct gebruik maken van de flitslening zonder BKR. Het geld is vanaf dat moment direct uit te geven.

Terug naar de homepage

Een reactie op “Minilening zonder BKR”
  1. Minilening zonder BKR toetsing op October 12th, 2011 om 00:50

    Volgens mij wordt er in de meeste gevallen door de aanbieders te weinig gewezen op risico’s en nadelen van een minilening aanvragen. Juist vanwege de snelheid en gemak kunnen mensen toch wel in de problemen komen. Ben benieuwd wat de regering hier uiteindelijk mee gaat doen.