Terug naar de homepage

Stel je voor dat je geld nodig hebt. Familie en vrienden willen je niks meer lenen. Je hebt het verder al bij een bank geprobeerd, al bij een andere kredietverstrekker en je hebt zelfs een flitslening overwogen. Een flitslening is toch niet handig omdat de looptijd daarvan te kort is. Dan kun je krediet lenen van particulieren. Dat heet particulier geld lenen. Bij particulier geld lenen speelt het BKR geen enkele rol. Particulier geld lenen is dus zonder BKR toetsing.

Onderhandse lening

Particulier geld lenen is een synoniem voor een onderhandse lening. Het is een lening tussen twee personen. Eigenlijk is het lenen van familie ook een onderhandse lening. Maar je kunt, om ruzie in de familie te voorkomen, op internet zoeken voor mensen die wel particulier geld willen verlenen.

Particulier geld lenen is natuurlijk geld lenen zonder BKR toetsing. Een voordeel van het lenen van geld van je familie is dat het rentepercentage onderhandelbaar is. Als je een goede band met je familie hebt, en als zij begrip hebben voor het feit dat je echt geld nodig hebt, kan het zelfs voorkomen dat je familie geen rente hoeft over de onderhandse lening. Helemaal als dit het geval is kun je – om een gespannen sfeer te voorkomen – je beter aan de vooraf afgesproken voorwaarden houden.

Particulier geld lenen op internet

Er zijn ook vaak uitstekende mogelijkheden voor particulier geld lenen op het internet. Deze mensen bieden zich vaak aan op sites als marktplaats, marktplaza en speurders. Ook op eBay zijn mensen te vinden die onderhandse leningen aanbieden. Er bestaan zelfs speciale leenwebsites waar rijke particulieren geld in de vorm van een onderhandse lening willen uitlenen. Je moet wel de onbetrouwbare particulieren filteren van de betrouwbare particulieren. Sommige mensen die particulier geld aanbieden maken misbruik van de noodsituatie van veel mensen door extreem hoge leenrentes te vragen. Als je deze rentes niet meer kunt betalen, sturen ze soms zelfs iemand langs om op een ruze manier het geld te komen ophalen. Deze mensen moet je in je zoektocht naar een onderhandse lening natuurlijk niet hebben. Er zijn ongetwijfeld ook gewoon mensen die andere mensen in nood willen helpen. Deze mensen moet je proberen te vinden.


Toch een onderhandse lening

Het is belangrijk om particulier geld lenen als laatste optie te nemen. Als je iemand hebt gevonden die zich betrouwbaar lijkt te zijn, is het aan te raden om de rente te vergelijken met de rentes van andere instellingen. Zet de voorwaarden op een rijtje. Is deze onderhandse lening geschikt voor mij? Zijn de voorwaarden echt zo gunstig? Is deze onderhandse lening beter dan een lening bij een bedrijf dat geld lenen zonder BKR toetsing aanbiedt? Pas als je deze vragen met JA kunt beantwoorden, is het de juiste oplossing.

Terug naar de homepage

3 Reacties op “Particulier geld lenen”
 1. Als mensen vragen om een lening zonder bkr toetsing omdat deze mensen dus een bkr hebben .
  waarom adverteren er dan mensen die een schone bkr eisen.?

 2. Mensen met een BKR codering kunnen alleen maar leningen aanvragen zonder BKR toetsing. Particulier geld lenen is voor die mensen een oplossing. Maar particulier geld lenen wordt niet alleen gebruikt voor die doelgroep.

  Ook mensen die geld willen sparen, tegen een hogere rente dan bij een bank, kunnen aan particulier geld uitlenen denken. Maar om het risico te beperken willen ze soms wel een ´schone BKR registratie´ zien. Geen negatieve BKR codering dus.

 3. hallo
  waar vind ik betrouwbare particulieren die snel eld willen lenen
  is hier een site voor kan je me die geven