Terug naar de homepage

Als je niet over de financiële middelen beschikt om een rijbewijs te halen, of omdat je simpelweg nog minderjarig bent, je wenst niet met het openbaar vervoer te reizen maar je wilt toch graag van A naar B komen, dan kun je de mogelijkheid bekijken om een scooter te leasen. Net als een auto kun je ook een scooter leasen. Een scooter lease je vanzelfsprekend alleen als je zelf niet genoeg geld hebt om de scooter in een keer te kopen. Als je een negatieve BKR registratie hebt, denken veel mensen al dat dit niet kan. Veel mensen denken dat je met een BKR codering eigenlijk helemaal niets meer kunt lenen of leasen. Klopt dit wel?

Scooter leasen zonder BKR

Als mensen de mogelijkheden willen bekijken voor een scooter leasen zonder BKR, dan bedoelen ze vaak ‘het leasen van een scooter met BKR codering’, of met negatieve BKR registratie. We zullen er maar niet omheen draaien, dit is bij een bank in Nederland in 99,99% van de gevallen niet mogelijk.. Elk bedrijf met een bankvergunning moet wettelijk verplicht elke kredietaanvraag toetsen bij het BKR. Dit geldt ook voor lease-aanvragen. Een krediet wordt pas geregistreerd bij het BKR als het bedrag minimaal €500 is. Daarom toetst een bank pas een kredietaanvraag als het krediet meer dan €500 is, en voldoet aan de andere BKR voorwaarden. Dit zijn: ‘het krediet moet minimaal 3 maanden te gebruiken zijn’, en ‘de aanvrager is een natuurlijk persoon’. Als hier aan wordt voldaan, wordt een krediet getoetst. Een scooter is meestal wel meer dan €500, en daarom zal de bank hoogstwaarschijnlijk de kredietaanvraag afwijzen.

Scooter leasen met BKR

Ook met ‘scooter leasen met BKR’ wordt vaak bedoeld dat de persoon in kwestie een BKR notering heeft, en graag een scooter wil leasen. Jouw aanvraag wordt (nogmaals) bij een bank in de meeste gevallen afgewezen. Een scooter leasen met BKR kun je daarom beter niet bij een bank proberen. Ook bij een buitenlandse bank nemen ze je vaak niet serieus omdat de lening relatief klein is. Je zult daarom terecht moeten bij financiële kantoren. Dit zijn kredietverstrekkers welke niet zijn aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie. Zij zullen (en mogen) dus ook geen BKR gegevens van klanten toetsen. Zij zullen de aanvraag dus wel goedkeuren, en jou je scooter laten leasen. Zo kun je toch op stap. Een nadeel van zo’n financieel kantoor is echter wel dat de rentes vaak hoger zijn dan bij reguliere banken.

Scooter leasen zonder BKR toetsing

Een scooter leasen zonder BKR toetsing is bij banken vrijwel onmogelijk. Alleen als je kunt aantonen dat de BKR codering (die inmiddels wel BKR codering H moet zijn) echt een samenloop van ongelukkige omstandigheden was, en je echt over voldoende financiële middelen beschikt om de lease te kunnen betalen, zal de bank de lening doorgaans goedkeuren. Echter, de vraag is dan of je voor zo’n scooter wel een lease nodig hebt. Je beschikt dan namelijk over voldoende financiële middelen om de scooter direct te kopen. Scooter leasen zonder BKR toetsing is daarom wel mogelijk, maar niet gemakkelijk. De financiële kantoren zijn vaak lastig te vinden, en als je ze hebt gevonden vragen ze vaak (toren)hoge rentes.

Terug naar de homepage

Je kan geen commentaar geven op dit artikel.