Terug naar de homepage

Sommige mensen willen snel geld lenen. Ze willen bijvoorbeeld binnen een dag €500 hebben. Of binnen een week €5000. Maar wat is snel geld lenen, hoe definieer je het begrip ‘snel’ precies? Dit begrip is voor iedereen persoonlijk. Als je een negatieve BKR registratie hebt, is hier de oplossing: snel geld lenen zonder BKR toetsing. Dit is hetzelfde als snel geld lenen zonder BKR registratie, want als een bedrijf je BKR registratie toetst, registreert het de lening ook! En andersom: geen toetsing is geen registratie. Dat is lekker makkelijk!

Snel geld lenen zonder BKR toetsing

We bespreken de eerste mogelijkheid om snel geld te lenen: de flitslening. Een bedrag tot €750 zonder BKR toetsing lenen is bij dit soort leningen niet moeilijk. Het geld staat dan middels een SMS’je vaak binnen een kwartier op je rekening. Een flitslening wordt ook wel een flitskrediet of minikrediet genoemd. Als we het hebben over snel geld lenen, valt dit dus zeker in die categorie! Het bedrag moet vaak (+ rente) wel na een korte periode terugbetaald worden. Dit is vaak al na 15 of 31 dagen. Dit verschilt natuurlijk per aanbieder van flitsleningen. Tussen die twee periodes kun je vaak kiezen, 15 dagen betekent dan 10% rente en 31 dagen betekent 20% rente (let op: dit zijn indicaties, geen vastgestelde bedragen!). Soms wordt het geen rente genoemd, maar ‘behandelkosten’.

Omdat de looptijd van die lening wettelijk te kort is voor een BKR toetsing of registratie, is het, behalve alleen snel geld lenen, ook nog eens snel geld lenen zonder BKR toetsing! Dat maakt de flitslening ook zo aantrekkelijk. Als je een negatieve BKR registratie hebt en je moet bijvoorbeeld even snel €500 op je rekening hebben staan, is een flitslening een uitermate aantrekkelijke mogelijkheid om snel geld te lenen.

Snel doorlopend krediet zonder BKR toetsing

Alternatief? Wat is de andere manier van snel geld lenen zonder BKR toetsing dan? Je kunt ook kiezen voor een doorlopend krediet. Nu moet je alleen wel van tevoren voorzien dat je snel geld nodig gaat hebben. Een doorlopend krediet sluit je namelijk niet binnen een dag af: hier zijn minimaal wel drie werkdagen voor nodig. Dit ligt natuurlijk aan de kredietverstrekker. Maar na die week kun je wel direct het geld opnemen! Dan is het wel snel geld lenen geworden!


Bij een doorlopend krediet staat er als het ware een bedrag voor je klaar. Dit bedrag heb je van tevoren afgesproken met de kredietverstrekker. Je kunt een deze vorm van snel geld lenen zonder BKR toetsing alleen niet bij een bank doen, zo’n doorlopend krediet moet je (als je een negatieve BKR codering hebt) aanvragen bij een kredietverstrekker die geen BKR deelnemer is. Nadeel is wel dat het rentepercentage, in vergelijking met een normaal doorlopend krediet, dan een stuk hoger zal liggen.

Geld snel lenen

Er zijn nog twee andere manieren om snel geld te lenen. Je kunt ten eerste soms ook snel geld lenen bij familie of vrienden. Hier is uiteraard geen BKR toetsing of registratie voor nodig. De rentepercentages kunnen ook aantrekkelijk zijn, dit ligt aan het vertrouwen dat je familie of vrienden in je hebben. Bedenk wel dat het vooral bij dit soort deals ook noodzakelijk is om het geld terug te betalen. Anders kunnen er spanningen in de familie ontstaan, en dat is natuurlijk absoluut niet wat je wilt! Ten tweede bestaan er particulieren die wel snel geld willen uitlenen. Deze particulieren vragen soms juist een hoge vergoeding in de vorm van rente, aangezien ze natuurlijk geen verlies willen maken. Particulier geld lenen is ook zonder BKR toetsing, en kan snel geregeld worden. Daarom kan geld lenen van particulieren ook in de categorie snel geld lenen zonder BKR toetsing vallen!

zonder BKR toetsing

Als je snel geld wil lenen zonder BKR toetsing, moet je je wel nog afvragen of het gedeelte ‘zonder BKR toetsing’ ook echt nodig is. Sommige mensen hebben wel een negatieve BKR registratie, maar die registratie is dan niet zo heel erg. Een BKR codering H bijvoorbeeld, is helemaal niet zo slecht. Vooral als die codering afkomt van een lening die 4 jaar geleden is afgesloten. Als je het gedeelte ‘zonder BKR toetsing’ dan afvalt, wil je nog wel snel geld lenen. De handigheid van een doorlopend krediet is er dan nog steeds: sommige banken of kredietverstrekkers willen met een niet al te zwaar negatieve BKR codering nog wel een normaal doorlopend krediet verstrekken. Als je dan toch voor een flitslening zou kiezen, ben je veel geld kwijt aan rente voor niets. Je moet dan toch eens proberen om te gaan praten met een bank. Als je een goede uitleg hebt voor je negatieve BKR registratie, valt er met banken echt nog wel te praten. Als je echter een BKR codering A(2) hebt, zijn de mogelijkheden helaas wel meteen een stuk minder positief.

Terug naar de homepage

Een reactie op “Snel geld lenen zonder BKR toetsing”
  1. zeer interessant, bedankt