Terug naar de homepage

Wanneer je over een BKR codering beschikt kan je er toch op een bepaald ogenblik nood aan hebben om met spoed geld te lenen zonder BKR toetsing. De vraag is echter natuurlijk nog maar of dit bij Nederlandse banken wel mogelijk is. Het is immers geen geheim dat geld lenen wanneer je over een BKR codering beschikt meteen aanzienlijk moeilijker wordt. Daarnaast wordt er eveneens een duidelijk onderscheid gemaakt tussen met spoed een klein bedrag lenen of een groot bedrag, zeker wanneer er geen BKR toetsing uitgevoerd mag worden. Met spoed geld lenen zonder BKR is in de praktijk dus zeer lastig.

Welke codering heb je?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de mogelijkheden om een lening al dan niet nog af te kunnen sluiten afhankelijk zijn van de codering waarover je beschikt. Heel wat mensen gaan immers op zoek naar een lening zonder BKR toets omdat ze denken dat ze met eender welke codering geen lening meer af zullen kunnen sluiten, maar dat is dus niet het geval. In principe is het enkel en alleen zo dat je met een achterstandscodering geen geld meer kunt lenen. Met sommige andere coderingen is het in principe wel nog gewoon mogelijk, al kan het zijn dat het iets moeilijker is dan wanneer je niet over een codering beschikt. Een voorbeeld hiervan is BKR codering H.

Het mini krediet, snel en eenvoudig een klein bedrag lenen

Wanneer je met spoed geld wil lenen zonder BKR toets en het betreft een klein bedrag, dan kan je er natuurlijk altijd voor kijken om een zogenaamd mini krediet af te sluiten. Een mini krediet is een krediet welke het mogelijk maakt om een bedrag te lenen tussen de doorgaans 500 en 1000 euro. Een dergelijk klein krediet kan afgesloten worden bij zowat alle financiële kantoren in Nederland, maar er is ook een keerzijde aan de medaille. Hoe mooi een mini krediet (of flitslening) op het eerste zicht ook mag lijken, in de praktijk is het zo dat je ontzettend veel kosten dient te betalen op de door jou afgesloten lening. De kosten liggen zelfs zo hoog dat een mini krediet het duurste krediet op de markt wordt genoemd en dat wil best wat zeggen. Over het algemeen kan je er rekening mee houden dat er op het door jou geleende bedrag een kost dient te worden betaald van zo’n 20%. Dit wil zeggen dat je, wanneer je een geldbedrag van 500 euro hebt geleend zo’n 600 euro terug dient te betalen. Het is wel een mooie manier van met spoed geld lenen zonder BKR, maar het kost ook ontzettend veel.

Met spoed geld lenen zonder BKR: grote bedragen

Het is, zoals in de inleiding van dit artikel reeds stond te lezen, één ding om een klein bedrag met spoed te lenen zonder BKR, maar het is iets helemaal anders om een groot bedrag te lenen. Normaal vallen alle standaard leningen immers onder een verplichte toetsing bij het BKR, tenzij je de lening afsluit bij een partij welke niet bij het BKR is aangesloten. Dan geldt er natuurlijk geen verplichting voor het uitvoeren van een toetsing. Hier kun je soms met spoed geld lenen zonder BKR toetsing. Hetzelfde geldt voor het afsluiten van een lening bij een buitenlandse bank. Banken in België en Duitsland hebben bijvoorbeeld niets met het BKR te maken en voeren dan ook geen toetsing uit. Het feit dat er geen toetsing wordt uitgevoerd wil echter niet zeggen dat er geen controle wordt gedaan naar de financiële situatie van de aanvrager van het krediet in kwestie, maar dat is natuurlijk niet meer dan normaal. De bank wil namelijk meer dan graag het geld terugkrijgen. Meestal hebben consumenten met een BKR codering al geldproblemen, uitzonderingen daargelaten. Daarom is het misschien verstandiger om eerst eens orde op zaken te stellen.

Terug naar de homepage

Laat een reactie achter