Terug naar de homepage

Wat is het BKR? Wat doet het BKR? Wat is het CKI? Dat zijn veel vragen waar veel mensen mee zitten. Ik ga het hier uitleggen. Het BKR is een organisatie waar circa 100 werknemers werken. Het is een stichting, dat betekent dat ze geen winst willen maken. Het BKR is gevestigd in Tiel, Gelderland. Het BKR staat voor Bureau Krediet Registratie.

Taken van het BKR

Het financiƫle bedrijfsleven in Nederland heeft het BKR opgericht. Voordat het BKR bestond leenden sommige consumenten meer dan ze af konden betalen. Het gevolg was dat ze niet alle schulden terug konden betalen. Het BKR beschermt de consument tegen zichzelf. Dankzij het BKR is het voor consumenten veel moeilijker om grote schulden op te bouwen.

De belangrijkste taak van het BKR is het bijhouden van het CKI. Het CKI is het Centraal Krediet Informatiesysteem. Hier staan alle consumenten in die in de afgelopen 5 jaar schulden hebben opgebouwd. Het is een registratie systeem met informatie erin over alle krediet afbetalingen van alle consumenten in Nederland. Het gaat dus over een periode van 5 jaar terug. Na 5 jaar wordt alle informatie uit het CKI gewist.

Geld lenen zonder BKR toetsing

Als een bedrijf is aangesloten bij het BKR, is het verplicht om alle kredietverleningen te registreren. Omgekeerd kunnen zij dan voor nieuwe klanten ook navraag doen bij het BKR. Consumenten met een notering in het BKR (in het CKI) zullen niet snel een krediet krijgen. Alle banken in Nederland zijn aangesloten bij het BKR. Met een negatieve BKR notering kan je dus bij banken niet goed terecht. Ook als je te veel leningen hebt openstaan zal het krijgen van nieuw krediet niet makkelijk zijn. Maar niet elk kredietverlenend bedrijf is aangesloten bij het BKR. Er zijn dan ook veel manieren om geld te lenen zonder dat het bedrijf navraag doet bij het BKR. Dat is geld lenen zonder BKR toetsing.

Geld lenen zonder BKR registratie

Bij bedrijven waar je geld kan lenen zonder BKR toetsing kun je vaak ook geld lenen zonder BKR registratie. Dan leen je dus geld, zonder dat de informatie over die lening wordt opgenomen in het CKI. Behalve het bedrijf waar je het geld hebt geleend, weet dus geen ander bedrijf dat jij geld hebt geleend. Geld lenen zonder BKR registratie kan gunstig zijn als je meer geld moet lenen dan je inkomen eigenlijk aan kan. Je moet wel zeker zijn dat je het in de toekomst terug kunt gaan betalen. Het BKR is opgericht om consumenten tegen zichzelf te beschermen, het is er niet voor niets!

Terug naar de homepage

Je kan geen commentaar geven op dit artikel.