Terug naar de homepage

Sommige mensen die geld willen lenen gaan van het geld een auto kopen. Anderen laten van het geld dat je krijgt nadat je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet afsluit een huis verbouwen. Dit soort leningen sluit je privé af.
Als je iets met een lening wilt financieren wat buiten de privé sfeer ligt, noem je het een zakelijke lening. Deze lening is dan meestal voor de aanschaf van extra machine’s of auto’s, of voor het kopen van inventaris. Soms is het bedoeld voor de aankoop van een nieuw bedrijfspand, of voor de verbouwing van een nieuw bedrijfspand. Een zakelijk krediet is natuurlijk hetzelfde als een zakelijke lening.

Zakelijk krediet met BKR

Met een negatieve BKR codering is het lastig om een persoonlijke (privé) lening af te sluiten. De regels van een zakelijk krediet met BKR zijn ook niet makkelijk, een zakelijk krediet is met een negatieve BKR registratie namelijk niet makkelijk.

De BKR regels gelden in principe alleen voor consumentenkredieten. Een BKR notering geldt namelijk alleen voor natuurlijke personen. Als je een bedrijf hebt, kun je dus via schulden van dit bedrijf geen BKR codering oplopen. Als dit schulden van een lening zijn, is het een ander verhaal. Als jouw eenmanszaak zo’n lening niet kan terugbetalen, wordt dat zeer waarschijnlijk op jouw naam gemeld bij het BKR. Zeker als je particuliere financieringsproducten zoals persoonlijke leningen of doorlopende kredieten hebt gebruikt voor het financieren van je eenmanszaak, kun je een BKR registratie verwachten.

Zakelijke rekening openen en BKR

Ook bij het openen van een zakelijke rekening op naam van een BV kunnen problemen ontstaan bij het bezitten van een negatieve BKR codering. De bank kan de volgens de kamer van koophandel tekeningsbevoegde personen natrekken bij het BKR. Bij een negatieve BKR codering kunnen zij de aanvraag voor het openen van de zakelijke rekening afwijzen. Recht op een privé bankrekening heeft trouwens iedereen, ongeacht een BKR registratie. Zie hierover het artikel: bankrekening openen met BKR.

Zakelijk krediet zonder BKR

Je kunt in sommige gevallen een zakelijk krediet afsluiten zonder BKR registratie. Bij dit soort leningen moet je wel een hogere rente verwachten. Een zakelijk krediet met BKR geeft de kredietverstrekker namelijk meer zekerheid dan een zakelijk krediet zonder BKR. Een zakelijk krediet met BKR is qua rentepercentage dan ook altijd gunstiger voor de kredietnemer. Zorg daarom dat je geen negatieve BKR registratie oploopt, want dan kun je (als je een bedrijf wilt oprichten) minder makkelijk aan een zakelijk krediet met BKR komen!

Terug naar de homepage

Een reactie op “Zakelijk krediet met BKR”
  1. Bedankt voor een interessante blog