Terug naar de homepage

Sommige mensen hebben een negatieve BKR registratie. Mensen met zo’n negatieve BKR registratie kunnen minder makkelijk geld lenen dan mensen zonder een negatieve BKR registratie. Het kan voorkomen dat je een auto wilt kopen terwijl je zo’n BKR registratie hebt. Als je dan niet genoeg geld hebt voor die auto, is een autofinanciering, maar dan zonder BKR toetsing, iets voor jou!

Autofinanciering zonder BKR toetsing

Een autofinanciering is een mooie uitkomst voor mensen die aan bovenstaande voorwaarden voldoen. Een autofinanciering heeft als kenmerk dat je de lening langzaam afbetaald. Zoals je misschien wel weet is lenen met een negatieve BKR registratie vrij lastig. Wat jij nodig hebt is een autofinanciering zonder BKR toetsing. Gelukkig bestaan dit soort autofinancieringen.

Met een negatieve BKR registratie is het dus lastig om te lenen. Je kunt daarom proberen om bij familie en vrienden wat geld te lenen voor die nieuwe auto. Je moet wel duidelijke afspraken maken. Je eigen familie en/of vrienden doen natuurlijk geen BKR toetsing, dus wat dat betreft is het ook een autofinanciering zonder BKR toetsing. Maar ook je familie en vrienden willen het geld graag terugzien. Om spanningen binnen de familie te vermijden, kun je voor zo’n dergelijke autofinanciering maar het beste op zoek gaan naar een autodealer. Doen die geen BKR toetsing dan? Nee, dat doen ze niet.

Autofinanciering: wel een BKR toetsing bij de bank

Een autofinanciering is niets nieuws. Bij de bank kun je al lange tijd een autofinanciering aanvragen. Er wordt dan meestal een aangepaste persoonlijke lening afgesloten, of soms een doorlopend krediet. Als je zo’n autofinanciering bij de bank aanvraagt, dan vraagt de bank sowieso je BKR registratie op. Als je een negatieve BKR registratie hebt, hoef je niet te rekenen op een goedkeuring.

Daarom zoeken veel mensen een autofinanciering met uitsluiting van een BKR toetsing. Je kunt zo’n autofinanciering aanvragen bij de autodealer. De meeste autodealers toetsen niet bij het BKR. Je moet bij autodealers wel rekenen op een hogere rente over de autolening. Dit is zo omdat het risico dat je je betalingsverplichtingen niet meer kan nakomen, bij een lening zonder BKR toetsing hoger is.

Autofinanciering: geen BKR toetsing bij autodealers

Bij autodealers kun je dus vaak een autofinanciering zonder BKR toetsing afsluiten. Het is een algemeen gegeven dat autodealers de eigen financiering regelen. Autodealers zijn dus steeds meer eigen banken aan het worden. Toch toetsen de meeste autodealers niet bij het BKR. Dit is zo omdat de auto bij een autofinanciering zonder een toetsing bij het BKR altijd eigendom blijft van de autodealer. Pas aan het einde van het contract is de auto eigendom van de klant. Zo’n autofinanciering is dus eigenlijk een huurkoop auto zonder BKR toetsing.

Daarnaast verstrekt een autodealer weinig kredieten. Voor autodealers is het te duur om elke autofinanciering (dus elk krediet) te toetsen bij het BKR (ja, het BKR opvragen kost ook geld voor deelnemers van het BKR). Mocht een klant van een autodealer toch niet kunnen betalen, kan de autodealer simpel de auto terugvorderen. De juridische eigenaar is namelijk nog steeds de autodealer.

Voor de klant is het alleen maar onhandig als de auto ingenomen wordt. Voor de autodealer maakt het weinig verschil. De auto zal pas worden teruggegeven als er weer betaald wordt. Als dit niet kan, dan is er altijd wel een regeling te treffen over het al betaalde geld. De klant zal geen BKR registratie krijgen, aangezien het om een autofinanciering zonder BKR toetsing ging.

Terug naar de homepage

Je kan geen commentaar geven op dit artikel.