Geld lenen zonder BKR controle, is het tegenwoordig nog mogelijk? Wij zullen dit uitgebreid behandelen in dit artikel. We vertellen je wat het BKR precies is, waarom de BKR controle meestal wordt uitgevoerd en hoe je dit eventueel zou kunnen omzeilen.

Wat is het BKR

Allereerst, wat is het BKR eigenlijk precies? Wij hebben, zoals je in de link ziet, hier al eens een artikel over geweid, we zullen in het kort nog even vertellen wat het precies inhoudt. Het BKR staat voor Bureau Krediet Registratie, een bureau dat zich bezighoudt met het registreren van de leningen die mensen hebben, het verzamelen van deze gegevens, en het afgeven van deze gegevens. Aan wie wordt dit afgegeven, geen zorgen, enkel aan banken als die er iets aan hebben. Dus als jij een grote lening hebt afgesloten, en je wilt er nog een bij een andere bank, dan kan deze dat zien. Ook als jij je vorige lening niet netjes iedere maand hebt afbetaald, zal de bank dat kunnen zien met een negatieve BKR registratie.

Waarom een BKR controle

Waarom wordt zo’n BKR controle dan uitgevoerd? Jij leent geld dat eigenlijk niet van jou is. Het is de bedoeling dat je het terugbetaald, en de meeste mensen doen dit gelukkig ook netjes. Er zijn toch mensen die de hele lening niet terug kunnen betalen. Dit kan aan omstandigheden liggen, zoals een echtscheiding, maar ook aan domme uitgaven. De meeste banken zijn terughoudend aan het uitgeven van leningen aan de laatste groep mensen. Logisch, want ook de bank wil zijn geld op den duur terugkrijgen. Toch is het zo, dat banken iedereen checken, ze voeren op iedereen die een lening wil afsluiten een BKR  controle uit. Aan de hand van de gegevens die ze van het BKR krijgen, zullen ze beslissen de lening wel of niet uit te geven.

Geld lenen zonder BKR controle

Het kan dus gebeuren dat de bank je lening afwijst. En niet alleen bijvoorbeeld de ING bank, maar ook de rabobank, de ABN AMRO, de SNS bank, zij werken allemaal met hetzelfde systeem: het BKR. Als zij je allemaal afwijzen, dan zul je op zoek moeten gaan naar een kredietverstrekker die niet samenwerkt met het BKR. Maar eerst zul je bij jezelf moeten kijken. Heb ik de negatieve BKR registratie terecht gekregen, of heb ik hem onterecht gekregen?


In het eerste geval zul je je eigen financiën op orde moeten krijgen. Met het lenen van nog meer geld stel je de terugbetaling alleen maar uit, je zult wel eens ernstige financiële problemen kunnen krijgen als je ervoor kiest om nog meer geld te lenen. In het laatste geval, de onterechte negatieve BKR registratie, kan je op zoek gaan naar kredietverstrekkers zonder BKR toetsing. Dan kan je geld lenen zonder BKR controle. Je vindt deze aanbieders op het internet. Bedenk wel dat deze vaak zeer hoge rentes eisen. Zoek uit of het zin heeft om te wachten totdat de negatieve BKR registratie vervalt, en hoeveel extra geld je kwijt bent door geld te lenen zonder BKR controle.

Laat een reactie achter