Heeft u geld nodig zonder BKR toetsing, maar weet u hier niet meteen een oplossing voor? Steeds meer mensen krijgen te maken met een BKR codering en komen daardoor moeilijker aan een lening, maar zorgt een codering er meteen voor dat een lening onmogelijk wordt? Absoluut niet. Er dient wel rekening mee gehouden te worden dat geld lenen zonder BKR toetsing inderdaad iets moeilijker is dan wanneer u gewoon geld gaat lenen. Vooral het feit dat Nederlandse banken altijd een toetsing bij het BKR uitvoeren alvorens een lening te verstrekken heeft hier veel mee te maken. Na het lezen van dit artikel zult u echter besluiten dat geld lenen niet altijd via een Nederlandse bank dient te gaan.

Weinig geld nodig zonder BKR toetsing

Wie weinig geld nodig heeft zonder BKR toetsing zal waarschijnlijk een beroep willen doen op de zogenaamde mini lening. Een mini lening is een lening die wordt afgesloten voor een beperkt bedrag in combinatie met een vaak al even beperkte looptijd. U dient er bij een mini lening wel rekening mee te houden dat het bedrag dat u kunt lenen niet hoger kan zijn dan 500 euro. Het voordeel hiermee is dat er geen BKR toetsing wordt uitgevoerd. Het nadeel zit hem vooral in de hoge kosten (meer dan 20%!) en het feit dat u verplicht bent om het geleende bedrag met de kosten terug te betalen binnen de 30 dagen na ontvangst van uw lening. Voor wie echter snel weinig geld nodig heeft zonder BKR toetsing is een mini lening nog steeds “de” interessantste mogelijkheid.

Veel geld nodig zonder BKR toetsing

Wanneer u veel geld nodig heeft zonder BKR toetsing wordt het natuurlijk iets helemaal anders. In dat geval kunt u geen beroep doen op een mini lening, maar zult u op zoek moeten gaan naar een financiële instelling die niet bij het BKR is aangesloten. Een gewone bank zal immers altijd een toetsing bij het BKR uitvoeren waardoor een kredietaanvraag zo goed als zeker geweigerd zal worden. In principe zijn er geen grote nadelen verbonden aan veel geld lenen bij een financiële instelling die niet bij het BKR is aangesloten, al ligt de kostprijs van de leningen doorgaans echter wel een stuk hoger. Dus als je dan toch wilt geld lenen zonder BKR, betaal dan niet schandalig veel rente, daar heb je jezelf alleen maar mee.


Kan ik mijn BKR codering kwijtspelen?

Een BKR codering is iets dat (gelukkig) niet permanent wordt toegekend. Dit wel zeggen dat u de mogelijkheid heeft om de situatie waardoor u de codering heeft gekregen recht te zetten en op die manier de codering kwijt kunt spelen. Het is echter helaas wel zo dat dit aardig wat tijd in beslag kan nemen. Wanneer u een openstaande schuld heeft afgelost wil dat immers niet zeggen dat uw codering dezelfde dag nog wordt verwijderd. Uw normale BKR codering zal in dat geval wel omgezet worden naar een andere codering die aangeeft dat uw schuld is afgelost, maar toch blijft de codering zichtbaar in uw dossier waardoor financiële instellingen een eventuele kredietaanvraag met de nodige argwaan zullen evalueren. We hoeven u dus met andere woorden niet te zeggen dat het van het grootste belang is om te proberen voorkomen dat er u ooit een BKR codering wordt toegekend.

Laat een reactie achter