Er worden vandaag de dag verschillende mogelijkheden geboden om bepaalde producten op afbetaling aan te kopen. Dat is natuurlijk bijzonder interessant voor mensen die niet veel geld overhouden op het einde van de maand en daarom de afbetaling van hun aankopen graag verspreiden. Het is echter eveneens belangrijk om te weten dat u rekening zult moeten houden met een eventuele BKR codering. Het kan immers zijn dat u, wanneer u over een bepaalde BKR codering beschikt, niet meer gebruik kunt maken van alle afbetalingen bij de verschillende aanbieders.

500 euro en 3 maanden

Wanneer u over een BKR codering beschikt zijn er bepaalde gevallen waarin u geen schrik dient te hebben dat een koop op afbetaling wordt geweigerd. Allereerst is het bijvoorbeeld zo dat een koop op afbetaling tot 500 euro nooit bij het BKR wordt gecontroleerd. Dit heeft alles te maken met het feit dat het bedrag eigenlijk te laag is om echt in de financiële problemen door te komen. Daarnaast is ook de duurtijd van afbetaling beperkt wat een codering bij het BKR betreft. Kiest u er immers voor om een afbetaling te nemen op max. 3 maand, dan wil dat zeggen dat er ook in dat geval geen codering bij het BKR uitgevoerd zal worden. Op deze manier is het met andere woorden prima mogelijk om ook met een BKR codering gewoon een koop op afbetaling aan te gaan.

Nadelen aan een BKR codering voor kopen op afbetaling

Het is natuurlijk wel zo dat er ook nadelen verbonden zijn aan het kopen op afbetaling wanneer u over een BKR codering beschikt. Zoals eerder in dit artikel reeds aangehaald worden aankopen op afbetaling tot een bedrag van 500 euro niet getoetst bij het BKR, maar wat wanneer het gaat om een bedrag van meer dan 500 euro? In dat geval is het belangrijk om te weten of het bedrijf waarbij u de koop op afbetaling wenst af te sluiten is aangesloten bij het BKR of niet. Is dat het geval, dan zal er altijd een toetsing uitgevoerd worden en is de kans groot dat u, uw koop op afbetaling rustig kunt vergeten. Is het bedrijf echter niet aangesloten bij het BKR, dan mag u over een BKR codering beschikken en zal de koop op afbetaling gewoon worden goedgekeurd. Let wel, wanneer het de afbetaling van een zeer groot bedrag betreft kan het zijn dat het bedrijf een controle zal doen naar uw financiële situatie.

Koop niets op afbetaling dat u niet nodig heeft

Steeds meer mensen kiezen er voor om zelfs producten met een lage kostprijs op afbetaling te nemen, maar is dat wel verstandig? Wat velen onder ons over het hoofd zien is dat een koop op afbetaling altijd duurder uitvalt dan wanneer u het artikel in kwestie gewoon in één keer aan zou kopen en betalen. Zeker wanneer u over een BKR codering beschikt is het dan ook niet verstandig om verschillende artikels op afbetaling aan te vragen. De kans is immers groot dat u op een bepaald ogenblik tegen een muur van afbetalingen en kosten aanloopt waar u in het slechtste geval niet meer aan kunt voldoen. Financiële problemen kunnen het gevolg zijn en dat is natuurlijk absoluut niet de bedoeling. Kopen op afbetaling zonder BKR kan dus met andere woorden interessant lijken, maar u doet er toch goed aan om dit zoveel mogelijk te proberen beperken.

Laat een reactie achter