Terug naar de homepage

Veel mensen met een negatieve BKR codering denken dat het niet meer mogelijk is. Sommige mensen geven geld lenen helemaal op, ze wachten tot de BKR codering voorbij is. Ander mensen gaan op zoek naar een kredietverstrekker die leningen zonder BKR toetsing aanbiedt en gaan hiermee in zee. Je zit dan met een hogere rente. In sommige gevallen is dit niet nodig. Want lenen ondanks BKR codering kan soms nog gewoon!

Lenen ondanks BKR

Je kunt al een negatieve BKR codering oplopen doordat je bewust je rekening niet hebt betaald. Je bent het er bijvoorbeeld niet mee eens omdat het product niet goed was. Je hebt de rekening niet betaald, nu zit je met een BKR codering. Dat je de rekening niet hebt betaald had in dat geval een reden. Vaak kun je in zo’n geval bij de bank nog wel geld lenen ondanks BKR codering.

Er zijn nog meer voorbeelden denkbaar waarbij je onterecht een BKR codering zit. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je door persoonlijke omstandigheden een rekening even niet meer kon betalen. Een onverwacht lange ziekenhuisopname bijvoorbeeld. In zo’n geval is de BKR codering buiten jouw schuld om ontstaan. Ook in dit geval wil de bank je nog wel eens geld lenen.

De 3 BKR voorwaarden

Het kan ook gebeuren dat je een onterechte BKR codering hebt gekregen omdat het krediet niet aan een van de volgende voorwaarden voldoet.

  1. Een natuurlijk persoon heeft de lening genomen. Je kunt door het faillissement van je bedrijf dus geen negatieve BKR codering krijgen. Een uitzondering is een eenmanszaak. Hierbij kan het krediet nog wel eens op jouw naam worden toegeschreven.
  2. Het krediet is minimaal €500. Maximaal moet het €175.000 zijn. Door een lening van €400 kan men dus geen negatieve BKR registratie oplopen.
  3. Je moet minimaal 3 maanden over het geld kunnen beschikken. Dat is ook de reden dat minikredieten zonder BKR toetsing zijn, het kan simpelweg gewoon niet omdat het niet voldoet aan BKR voorwaarde 3.

Als je toch een negatieve BKR registratie hebt gekregen van die computer bij dat postorderbedrijf van €499, dan kun je bezwaar aantekenen (€499 is namelijk minder dan €500). Helaas gaan toch veel mensen akkoord met een negatieve BKR codering. Ze verdiepen zich niet in het onderwerp en gaan dus onterecht geld lenen tegen een hoge rente omdat ze denken dat ze niet meer terecht kunnen bij banken. Vooral deze mensen moeten beseffen dat bedrijven niet altijd gelijk hebben! Als je bezwaar aantekent bij het BKR, dan is de codering zo weggehaald! Zij kunnen ondanks die negatieve BKR codering vaak nog gewoon geld lenen!

Geld lenen zonder BKR toetsing

Bedrijven zijn verplicht om je bij een lening te waarschuwen dat je een BKR registratie krijgt, en dat je een negatieve BKR registratie kan oplopen. Als je dit niet wist, dan zou je ook bezwaar kunnen aantekenen. Veel mensen denken dat geld lenen ondanks BKR niet mogelijk is. Maar ook als je die BKR codering terecht hebt gekregen, kun je nog gewoon geld lenen. Het is alleen met een hogere rente, maar als je zeker weet dat je het geleende geld in de toekomst terug kunt betalen, is er geen vuiltje aan de lucht. Het is wel even zoeken naar dit soort kredietverstrekkers, banken zullen een negatieve BKR codering in 99,9% van de gevallen niet accepteren.

Crowd funding

Nog een lichtpuntje: er is een nieuw fenomeen in Nederland in opkomst dat in Amerika al een tijdje bestaat: crowd funding. Je kunt hier geld lenen van meerdere mensen tegelijk. Verschillende mensen investeren dus in jouw lening. Hierdoor heeft niet een persoon of bedrijf het volledige risico. De rentepercentages zijn hier vaak wel vrij hoog, maar als je zeker weet (en dit ook kan bewijzen) dat je het geleende geld terug kunt betalen, dan is dit dé oplossing. Je moet alleen wel wachten totdat de kredietverstrekkers (vaak zijn dit gewone particulieren) binnenstromen, 100 dagen is niet vreemd in de wereld van crowd funding. Daarom valt dit ook niet onder de categorie ‘snel geld lenen’. Maar het is een manier die waarschijnlijk vaker gebruikt gaat worden!

Terug naar de homepage

2 Reacties op “Lenen ondanks BKR”
  1. Lenen zonder BKR op June 10th, 2011 om 11:16

    Let er bij een lening zonder BKR wel op dat je niet te veel leent, want hierdoor kunnen uw schulden later hoog oplopen.

    Hoe gaat het crowd funding precies in zijn werking? Zijn er bepaalde instanties die mensen helpen aan een lening d.m.v. crowdfunding?

  2. Er bestaan bepaalde websites op internet die crowdfunding aanbieden. Een goed voorbeeld is http://www.geldvoorelkaar.nl.

Laat een reactie achter