Stel je voor dat je nu geld nodig hebt. Op dit moment, en wel direct. Is dat realistisch? En als het zonder BKR toetsing moet zijn, is het dan al helemaal realistisch? En geld lenen zonder rente? We zullen maar direct met de deur in huis vallen: nee, dit is niet heel realistisch. Althans, niet als je het voor de eerste keer doet. Klinkt dat niet bekend in de oren? Lees dan dit hele artikel!

Nu geld nodig zonder BKR

Er zijn een hoop mensen die wel direct wat geld kunnen gebruiken. Ze hebben nu geld nodig zonder BKR. Want wel zonder BKR toetsing, ze staan namelijk negatief geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie in Nederland, het BKR. Zou je dan bij bijvoorbeeld de ING kunnen aankloppen om er een zak met geld op te halen? Nee. Bij de Rabobank? Nee. Bij de ABN AMRO? Nee, dit kan allemaal niet. Alle banken in Nederland moeten namelijk wettelijk verplicht de kredietaanvragen toetsen bij het BKR. Zo halen zij de ‘rotte appels’ eruit. Want eerlijk is eerlijk, degenen die hun betalingsverplichtingen niet kunnen nakomen, hoe dan ook, zijn geen ‘goede’ klanten voor een bank.

Doorlopend krediet

Oke, je kunt het niet bij de bank halen. Of toch wel? Er bestaat in Nederland gelukkig iets als een doorlopend krediet. Hier moet je wel van tevoren voor getekend hebben, dit moet van tevoren geregeld zijn, wil je op dit moment geld kunnen krijgen zonder BKR. Want als je het doorlopend krediet hebt getekend, en je krijgt hierna een negatieve BKR registratie, zal het doorlopend krediet gewoon blijven bestaan. Over het niet opgenomen bedrag van een doorlopend krediet betaal je geen rente. Je hoeft dus niet direct alles op te nemen. Je kunt een doorlopend krediet afsluiten, en twee jaar later een deel hiervan opnemen. Geen probleem als je in de tussentijd een negatieve BKR registratie hebt gekregen. Je kunt dan dus direct een bedrag opnemen als je geld nodig hebt zonder BKR. Let wel op, dit moet worden terugbetaald. Neem dus nooit zo’n bedrag op als je denkt dat je het niet kunt terugbetalen.

Flitslening

De meeste mensen hebben geen doorlopend krediet op hun naam staan, waar ze geld vandaan kunnen halen. Waar kun je dan wel nu geld halen zonder BKR? Er is in Nederland ook zoiets als een flitslening. Hier kun je snel geld lenen, maar voor een beperkte periode, zoals een maand. Betaal je het aan het einde van de maand niet terug, dan is er een fikse boete! Ook als je NU het geld nodig hebt, zonder BKR, dan moet je extra betalen. Anders duurt het circa 3 dagen voordat het krediet op je rekening wordt gestort. Een flitslening is dus zeker een geval van ‘ik heb nu geld nodig zonder BKR toetsing’!!!

Bij familie en vrienden kun je soms ook wel wat geld lenen. Maar dit is vaak beperkt, en de vriendschap/familieband kan onder druk komen te staan zodra jij het niet kunt terugbetalen. Gebruik dit daarom als allerlaatste redmiddel

Laat een reactie achter